Giovanni Quereshi
In the Spotlight bij GoodDay Hospitality

Giovanni Quereshi
In the Spotlight bij GoodDay Hospitality

Giovanni Quereshi

Aan het woord: Giovanni Quereshi, student Bedrijfskunde en host bij Goodday

Hi Giovanni, hoe gaat het met je?

“Ik heb gemixte gevoelens door de coronatijd. Aan de ene kant gaat het persoonlijk prima, al mis ik natuurlijk wel een deel sociaal contact. Ik mis het uitgaan en de onzekerheid vind ik vervelend. Aan de andere kant is voor mij het grootste gemis dat ik tijdens het studeren niet naar school kan en dat alle lessen online worden gegeven.”

Wat doet de pandemie met jou als student, host en persoon?

“Als student merk ik dat ik mij veel beter kan concentreren in het klaslokaal, thuis ben ik snel afgeleid. Als host merk ik dat corona ook nieuwe opdrachten met zich meebrengt, die voortkomen vanuit de lockdown, het vaccinatieproces en de coronamaatregelen.”

Hoe zorg je ervoor dat je positief blijft?

“Dat is voor mij niet moeilijk. Ik ben eigenlijk altijd positief en ik heb altijd een grote lach op mijn gezicht. Door de coronatijd word je ook creatiever, waardoor je je tijd anders gaat indelen. Ik ben in de coronatijd begonnen met trainen, in de sportschool en buiten. Ook heb ik een vaste vriendengroep. Silvion is een van mijn beste vrienden. Ik zie hem bijna net zo vaak als m’n zusje. Of we nu buiten zijn of op zolder gaan darten, het is altijd leuk! Het gaat niet om wat je doet, maar om het gezelschap.”

Giovanni Quereshi

Vertel eens, wanneer ben jij eigenlijk bij het Goodday-team gekomen?

“Dat was in de coronatijd. Ik dacht september 2020. Mijn eerste opdracht was toen als safetyhost bij HMC Antoniushove in Leidschendam. Dat was gelijk heftig, want ik stond op de radiologie-afdeling, waar mensen met kanker worden bestraald. Ik leerde gelijk hoe ik deze mensen het beste te woord kon staan en wat ik wel en niet kon zeggen. Mag ik dieper gaan? Het gaf mij echt nieuwe inzichten over het leven.”

Giovanni Quereshi

Wat heb je in die tijd allemaal gedaan als host? En wat is je mooiste herinnering?

“Ik heb dus bij ziekenhuizen gestaan, GGD-vaccinatielocaties zoals Van Nelle in Rotterdam, bij het CBR gewerkt als safetyhost, als Piccolo door het centrum van Den Haag gelopen, als inhuismeester gewerkt en op de cruiseterminal gewerkt met m’n beste vrienden. Mijn mooiste herinnering was toch wel de GGD-vaccinatielocatie Van Nelle. In het begin kwamen er veel ouderen voor een vaccinatie. Vaak bleven ze na hun prik geen kwartier maar wel 45 minuten langer zitten, om een praatje te maken. Sommigen barstten in tranen uit, omdat ze eindelijk hun kleinkinderen weer mochten zien. Dat raakt je.”

Wat vind je het leukst aan je werk als host bij Goodday?

“Het werk zelf is erg flexibel, waardoor ik het goed kan combineren met mijn studie. Daarnaast is GoodDay erg betrokken bij jou als medewerker, maar zeker ook als persoon. Altijd een berichtje voordat je aan de slag gaat en achteraf even evalueren hoe het is gegaan. Bovendien kan ik het zelf aangeven als ik een opdracht minder leuk vind. Er wordt er echt naar mij geluisterd!”

Tot slot. Hoe zien jouw toekomstplannen eruit na je studie?

“Volgend jaar ben ik klaar met mijn studie. Mijn vader heeft een Surinaams restaurant en van daaruit is er een grote behoefte, bij particulieren en kleine restaurants, aan rotiplaten. Rotipannenkoeken dus. Ik ben nu bezig met daar een bedrijfje voor opzetten. De locatie is al geregeld. Ik wil graag ondernemen. Mocht ik toch verder studeren, dan ga ik voor een pre-master economie aan de uni. Het liefst wil ik zo snel mogelijk een eigen onderneming starten, deze doorverkopen en daarna genieten van het leven. Maar ik denk dat elke jongen hiervan droomt, haha!”

GoodDay-Hospitality-Services

In the Spotlight

Doe mee en/of lees de pre, tijdens en post corona gesprekken

In tijden van verandering valt veel te leren. Op afstand zoeken naar verbinding is nieuw, maar met onze creativiteit en saamhorigheid gaan we ook hierin slagen.
Het contact met onze opdrachtgevers en werknemers wordt enorm gemist. Gelukkig zoeken we elkaar regelmatig op via video calls. We zijn benieuwd hoe het hen vergaat. Wat zijn hun ervaringen en hoe beleven zij deze periode in corona tijd, maar ook hoe gaat de organisatie of het leven eruit zien post corona. Mooie gesprekken met waardevolle nieuwe inzichten.

Wil jij ook jouw inzichten, belevingen met ons delen? Neem contact op en we staan klaar met een luisterend oor.