Jill van Kester
In the Spotlight bij GoodDay Hospitality

Jill van Kester
In the Spotlight bij GoodDay Hospitality

Jill van Kester

Aan het woord: Jill van Kester, studente communicatie en hostess

Hi Jill, hoe gaat het met je?

“Het gaat prima met mij en de mensen in mijn naaste omgeving, dank je wel. Ook voor de lezers geldt: “Stay safe, stay healthy and stay strong.” Daarnaast, petje af voor de creatieve ideeën en het harde werken van jullie. Het inzetten van de positieve skills van de teamleden is belangrijker dan ooit tevoren en dat snapt GoodDay. Motiverend om te zien meiden!”

Wat doet de coronacrisis met jou als student?

“Laten we het allereerst de huidige ontwikkelingen noemen in plaats van de coronacrisis, naar mijn mening heeft deze term een minder negatieve bijklank en zijn dit kleine dingen die ervoor zorgen dat content over het coronavirus positiever overkomt. Tevens raken de huidige ontwikkelingen mij minder als student dan als hostess, omdat deze minder afbreuk doen aan mijn studie Communicatie dan aan mijn werk.”

Wat vind jij het lastigste in de coronatijd?

“Als hostess kan ik weinig worden ingezet en dat vind ik jammer. Mijn oriëntatiestage heb ik net afgerond, waarna ik normaliter in vrije weken zo veel mogelijk aan de slag ga op hakken met een outfit naar het idee van GoodDay. Natuurlijk kan niemand er wat aan doen dat er minder werkopdrachten zijn en is het aan mij om te schakelen en in te zien wat wél kan, ongeacht de ontwikkelingen.”

Hoe zorg jij ervoor dat je positief blijft?

“Ik probeer mezelf zoveel mogelijk bezig te houden met dingen waar ik plezier en voldoening uithaal, namelijk hardlopen, lezen en gezelschapsspellen spelen en borrelen met een vriendin. Met thuisscholing heb ik hier meer de tijd voor dan wanneer ik naar school ga. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Het is goed om hier bewust van te zijn.”

“Ook zie ik in dat de huidige ontwikkelingen ervoor zorgen dat je nieuwe dingen oppakt waar je anders niet aan toekomt. In mijn geval is dat het creëren van een mooi Instagram account door middel van gave foto’s en apps om mijn foto’s mee te bewerken. Fotografie is namelijk mijn passie naast het werken als hostess. Daarnaast heb ik meer tijd om na te denken over de toekomst op werkgebied. Wanneer ik met een verzorgde uitstraling op mijn hakken werk als hostess, voel ik me een echte zakenvrouw. Met de huidige ontwikkelingen vraag ik mezelf vaker af: hoe ziet mijn toekomst eruit als zakenvrouw”

Welke tips wil jij meegeven aan anderen?

“Bepaalde kleine dingen zorgen ervoor dat je gemotiveerd en positief blijft, ook al ben je geïsoleerd door de huidige omstandigheden. Ontdek voor jezelf welke kleine dingen het verschil maken!”

GoodDay-Hospitality-Services

In the Spotlight

Doe mee en/of lees de pre, tijdens en post corona gesprekken

In tijden van verandering valt veel te leren. Op afstand zoeken naar verbinding is nieuw, maar met onze creativiteit en saamhorigheid gaan we ook hierin slagen.
Het contact met onze opdrachtgevers en werknemers wordt enorm gemist. Gelukkig zoeken we elkaar regelmatig op via video calls. We zijn benieuwd hoe het hen vergaat. Wat zijn hun ervaringen en hoe beleven zij deze periode in corona tijd, maar ook hoe gaat de organisatie of het leven eruit zien post corona. Mooie gesprekken met waardevolle nieuwe inzichten.

Wil jij ook jouw inzichten, belevingen met ons delen? Neem contact op en we staan klaar met een luisterend oor.