Voor veel werknemers is de crisis rond covid-19 een stressvolle periode.
En om de verspreiding van het virus te verminderen werken zoveel mogelijk mensen voorlopig thuis. Voor sommigen de dagelijkse praktijk, maar voor de meesten is het even wennen. Hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft en thuis gezond aan het werk gaat.

Lees onderstaande tips:

1. Zorg voor dagstructuur en een gezonde leefstijl

Probeer zoveel mogelijk de normale dagindeling aan te houden. Dit doe je door op dezelfde tijd op te staan, naar bed te gaan en houdt een gezonde leefstijl aan. Zo voorkom je dat je in een sleur terecht komt.

2. Zorg voor voldoende ontspanning

Doe minimaal één uur per dag iets voor jezelf waar je energie van krijgt of schrijf bijvoorbeeld elke dag 3 dingen op waar je dankbaar voor bent, dit kan van alles zijn. Dit zorgt voor een mentale positieve boost en het herinnert je aan de mooie dingen in het leven.

3. Voorkom veel stilzitten

Wissel je werk af met voldoende pauzes. Neem bijvoorbeeld pauze door een korte rek en stretch oefening of maak een wandeling. Bewegen heeft een positief effect op de concentratie.

4. Laat los waar je geen invloed op hebt

Weet dat onzekerheid bij het leven hoort en probeer hier mee om te gaan. Wat kan helpen, is om deze crisis te zien als een uitdaging om sterker te worden. Vraag om hulp als je voelt dat het nodig is. Een social talk kan altijd helpen.
Stel een “klaag” uurtje in door dagelijks even heerlijk te mogen klagen. Wel graag afzonderen, zodat niemand last heeft van jouw ‘ontspanning’.

5. Gezamenlijk doel

Probeer het teamgevoel vast te houden. Organiseer bijvoorbeeld een online vrijdagmiddagborrel, een quiz of speel een online spelletje.
Ben je leidinggevende, dan is het een uitdaging om jouw team op afstand te motiveren.
1x per maand fysiek bij elkaar komen is wellicht mogelijk op 1,5 meter afstand. Elkaar informeel ontmoeten op kantoor zal toch bij het Nieuwe Werken gaan horen.

Heb jij nog meer tips? Laat het ons weten, vinden we leuk!
Bij ons kan je altijd terecht voor een social talk, je weet ons te vinden.