Hoe houd je de teamspirit hoog, de betrokkenheid nauw en de energie hoog en positief?

1. Blijf communiceren, vaker dan ooit tevoren.

Doordat je in verbinding blijft met jouw medewerkers en opdrachtgevers, weet je ook daadwerkelijk wat er speelt bij hen. Hoe voelt het thuiswerken, zijn er mogelijkheden om dit op een doordachte en fijne manier te kunnen doen? Laat weten dat je geïnteresseerd bent en blijft. Wekelijks stuurden we een app of hadden contact via video bellen. Dit geldt ook voor het contact met de opdrachtgevers. Toon empathie en voel aan of de ander het OK vindt dat je dit contact regelmatig onderhoudt om elkaar niet los te laten.

Vanuit GoodDay hebben we in april 2020 de opdrachtgevers een springtouw opgestuurd, waar je digitaal het aantal sprongen kon bijhouden. Dan is het een logische stap om daar een wedstrijdelement aan te koppelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Onder andere de Van Nelle Fabriek tegen Meeting Center New Babylon en Tig Sports lootte als tegenstander Beerwulf. En dat alles via Zoom. Geweldig om de spirit te zien, het fanatisme, maar ook weer de ‘persoonlijke’ verbinding tussen ons en onze opdrachtgevers.

2. Digitale start en -afsluiting van de dag

Opstarten met een kop koffie of thee, gebruikelijke 5 minuten kletspraatje om vervolgens kort de zakelijke kant door te nemen. Let op lichaamstaal of iemands gedrag. De één gaat een videomeeting beter af dan de ander. Sommigen voelen zich niet op hun gemak of schamen zich voor de ruimte waarin ze zich bevinden. Goed om dan na de videomeeting met deze medewerker contact op te nemen en 1 op 1 het gesprek aan te gaan. Dat geldt vanzelfsprekend voor een ieder die hieraan behoefte heeft.

3. Zorg voor persoonlijke kleine verrassingen

Voor opdrachtgevers is het zoals eerder gezegd erg fijn om contact te houden, pure interesse en laten weten dat diegene er nog toe doet. Juist in deze tijd van verplichte afstand. In plaats van digitale verjaardagskaarten is het nu leuker en verrassender om weer eens een kaartje op de deurmat te ontvangen. Kleine attenties zorgen voor een groots effect.

4. Faciliteer fit-zijn

Veel zitten is slecht voor onze houding, maar ook voor onze productiviteit en ons humeur. Sporthorloge fabrikanten hebben hier goed op in gespeeld.
Stimuleer jouw werknemers ( en opdrachtgevers) om te bewegen. Hoe?

* Plan het in

Juist bij de meest gemotiveerde medewerkers schiet de pauze erbij in als ze thuiswerken. Ze willen niet de indruk wekken dat ze de kantjes er vanaf lopen. Laat zien dat je pauze belangrijk vindt, door elke dag een halfuurtje beweging in hun agenda te zetten.
Als het gepland staat, voelen mensen zich vrijer om een bewegingspauze te pakken. Ze halen die tijd dubbel en dwars in, omdat na 20 minuten bewegen je productiviteit weer omhoog gaat.

* Een-op-een meetings lopend

1x in de week/ 2 weken een meeting lopend doen in een bos of op strand. Dat schept een andere binding, is weer eens iets anders en het is goed voor geest en lichaam. Daarnaast stimuleer je ook de teamspirit.

* Virtuele sportklasjes

In een team zit er altijd wel een fanatieke wandelaar/loper, een yoga fan of iemand die houdt van een workout. Laat de groep zelf beslissen wie hier het voortouw wil nemen om virtueel deze sporten in te plannen. Teambuilding, beweging en ongetwijfeld ook heel veel lol. Vooral dat laatste moet niet vergeten worden.

GoodDay Hospitality kan je helpen bij het verzinnen van stimulerende activiteiten in jouw omgeving. Neem contact op. Wij denken graag met je mee!